Institutul Intercultural Timisoara


Stiri IIT prin RSSStiri IIT prin RSS
  Start | Despre noi | | Proiecte | Agenda | Resurse pentru profesori | Echipa | Contact
---------------------------------------------
Educație interculturală
---------------------------------------------
Relații interculturale
---------------------------------------------
Cetățenie democratică
---------------------------------------------
Tineret
---------------------------------------------
Cultură
---------------------------------------------
Cercetare
---------------------------------------------
Cooperare transfrontalieră
---------------------------------------------
Servicii
---------------------------------------------

Cauta

Bd. 16 Decembrie 1989 nr. 8,
300173 Timisoara
Romania
Tel/fax:
+ (40) 256 498457
iit@intercultural.ro
Proiecte
InclusiveArt “ Access to Culture for Disadvantaged Children and Youth

Institutul Intercultural Timişoara în parteneriat cu Asociația Nevo Parudimos (Reşița), Primăria oraşului Zrenjanin (Serbia), Centrul pentru Arte Frumoase şi Aplicate Terra (Kikinda, Serbia), au început implementarea proiectului „InclusiveArt - Access to Culture for Disadvantaged Childrenand Youth", eMS RORS-22, finanțat de Uniunea Europeană prin programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia.

Proiectul îşi propune ca printr-un parteneriat dinamic, format din două ONG-uri, o autoritate publică locală şi o instituție publică de cultură, să coaguleze și să pună în valoare potențialul creativ al regiunii. Proiectul apelează la mijloacele oferite de cultură și artă pentru a crea contexte de integrare şi creştere creativă atât pentru comunitățile locale implicate cât şi pentru grupurile de artiști și cele defavorizate la care se adresează.    

Grupurile țintă ale proiectului sunt eterogene și sunt formate din tineri creativi, absolvenți dar neangajați, în special tineri artişti, precum şi tineri şi copii dezavantajați, din zone urbane și rurale marginalizate, tineri şi copii romi, copii cu părinții plecați la muncă în străinătate, copii, tineri şi adulți migranți, precum şi alți factori interesați din comunitate (profesori, învățători, directori de cămine culturale, bibliotecari etc.).

La începutul proiectului echipele de proiect ale fiecărui partener vor fi angrenate într-un atelier comun de formare, în care acestea vor fi formate pe teme de antreprenoriat creativ și animație socio-educativă. O serie de traininguri şi ateliere participative se vor adresa unui număr de 104 tineri creativi, tineri romi și reprezentanți din cele 12 comunități dezavantajate (8 din Timiș și Caraș-Severin și 4 din Zrenjanin și Kikinda) selectate în prealabil de echipele de proiect. Pentru activitatea lor în aceste comunități, tinerii artiști vor avea la dispoziție resurse financiare pentru a implementa, pe durata a maximum 4 luni, câte o intervenție artistică care să antreneze copii și tineri defavorizați din aceste comunități.

De asemenea vor mai fi organizate pentru tineri creativi activități de mentorat și mobilitate internațională, un atelier şi o expoziție de sculptură în teracotă la Kikinda şi o expoziție de artă vizuală „Pavilion Banat" organizată la Timișoara. 900 de copii din tot arealul vor beneficia de ateliere de citire și de spus poveşti şi 200 de copii din Zrenjanin și orașele partenere vor participa la jocuri fără frontieră. Nu în ultimul rând, un grup de 60 de copii și adulți migranți vor primi un pașaport cultural care să le faciliteze accesul la minimum 3 evenimente culturale, astfel încât să cunoască și să înțeleagă mai bine mediul în care trăiesc.

Ca o continuitate a proiectului Poles of Cultures, un grup de activități vor fi dedicate analizei și evaluării documentelor de politică culturală publică din perspectiva facilităților pentru incluziunea socială și culturală a copiilor și tinerilor din grupurile defavorizate. O conferință și un eveniment de identificare de parteneri pentru proiecte viitoare (matching event) vor încheia proiectul InclusiveArt. 
< inapoi
Aug 2019 Septembrie 2019 Oct 2019
D
L
M
M
J
V
S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
         
 
 


 
Copyright © 2018 Institutul Intercultural Timisoara. Toate drepturile rezervate.